Kinderen fotografie

Dankzij mijn eigen 2 dochtertjes, die vaak de rol van model of proefkonijn op zich nemen, is dit deel van mijn beroep hetgeen waar ik zelf helemaal warm van word, mijn favoriete soort van fotografie!

Net zoals bij de familiereportages gaan we op zoek naar een leuk plekje in de natuur, of een mooie omgeving. De kinderen kunnen zich hier helemaal laten gaan en één worden met hun omgeving. Ze denken niet aan het feit dat er foto’s gemaakt moeten worden en kunnen daardoor zo natuurlijk mogelijk op foto vastgelegd worden, net zoals kinderen zijn, “puur”.

Natuurlijk komen de geposeerde foto’s ook aan bod, want dat past mooi in ieders woonkamer. Gekleed in de mooiste kleertjes, kostuumpjes of jurkjes en gebruik makend van de juiste poses of toebehoren zoals bijvoorbeeld een bloemenschommel, fietsjes, enzovoorts.

Onder deze categorie vallen ook de communiefoto’s natuurlijk, waarvoor de foto’s vaak gebruikt worden voor uitnodigingen of bedankjes. Hier kan de foto dan ook gecombineerd worden in Photoshop, voor de nodige fantasieën zoals een foto met een eenhoorn of dino.

Heb je zelf ideeën of voorstellen, shoot! Ik denk graag met jullie mee!